Шефът на австрийския парламент уличи Кирил Петков в лъжа

Виена не е повдигала въпрос за работата на българските служби за сигурност като условие за приемането на България в Шенген. Това стана ясно на срещата между президента Румен Радев и председателя на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка, съобщи прессекретариатът на президента. Австрийският държавник е на посещение у нас по покана на българския си колега Росен Желязков. Това съобщава “Епицентър”. Припомняме, че на 29 септември, петък, Кирил Петков обяви във видеообръщение от Виена, че още в понеделник, 2 октомври, “ПГ на “Продължаваме Промяната – Демократична България” ще внесе законопроектите за реформа в службите за сигурност.” Обръщението му беше разпространено от пресцентъра на ПП и публикувано във Фейсбук страницата на Петков.

“Днес сме в Австрийския парламент, имах срещи с депутати от управляващите партии, опозиционните партии и темата за Шенген, а най-важното за Шенген е темата “Сигурност” – сигурност на границите, информационна сигурност, сигурност на цялото шенгенско пространство”, отбеляза Петков.

“Ако г-н Борисов не иска да ги прави тези реформи – нека заяви защо, ако иска – нека не бавим нито ден повече, защото отговорността е огромна и е пред всички нас”, заяви Петков.  От думите на Волфганг Соботка излиза, че в твърденията на Петков няма нищо вярно. Медията съобщава, че Освен това с „неадекватното си поведение във Виена Петков е провалил посещението на премиера Денков в Австрия на 4 октомври и то е отложено за 24 октомври“.

The post Шефът на австрийския парламент уличи Кирил Петков в лъжа appeared first on Начало.

0
0