ЧЕРВЕНИ СКАНДАЛИ: Крум Зарков скочи на амбразурата за Корнелия Нинова – социалистът повтаря опорките на своя лидер

0

0

Депутатът от БСП Крум Зарков скочи на амбразурата да брани лидера си Корнелия Нинова. Пред Нова телевизия той коментира цирка с оставката на Нинова и продължи да повтаря опорките на своя председател в опит да спаси честта й и честта на партията.

И Зарокв, по подобие на Корнелия Нинова, изтъкна, че през последните две седмици се е разразила истинска буря в БСП. „Заседанието на Конгреса беше един процес, който започна преди две седмици. Разрази се истинска буря, кампания с всякакви методи и средства вътре в БСП. Имаше един призив от много общински организации и той беше да не се хвърля партията в криза преди местните избори“, обясни той.

Все пак социалистът беше категоричен, че Корнелия Нинова има алтернатива, но въпреки това тя беше преутвърдена като лидер. „На всекиго има алтернатива. Г-жа Нинова беше преутвърдена като лидер на партията до края на мандата. Утвърди се също така, че следващият лидер, който и да е той, ще бъде избран чрез пряк вот“, коментира Зарков.

Депутатът от левицата повтори и основните опорки, защитаващи скандалното решение на Корнелия Нинова да оттегли оставката си. „Първо – партията подкрепя Нинова, второ Конгресът я подкрепя в отношение 5:1 и накрая – предстоят ни ключови избори след няколко месеца и щеше да бъде безотговорно да се предизвика такъв трус“, изтъкна той.

Социалистът трябваше да коментира и изказването на премиера, че на „Позитано“ не могат да подадат дори една оставка. „Чувства се една горчивина у нашите опоненти“, измъкна се от въпроса Зарков.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0