УБИЙСТВОТО В ПЛОВДИВ – Съсед: Иван вероятно се е опитал да разфасова майка си

0

0

Психотрилърът в пловдивския район „Тракия“ е дело на 27-годишния Иван. Днес беше намерен трупът на 59-годишната му майка Лилия Алексиева. Часове по-късно синът, който е психично болен е признал, че преди дни е убил жената в дома им.

Жилището, в което се е разиграла кървавата драма се намира на 5-тия етаж на жилищен блок в близост до голям спортен магазин. Апартаментът е общински и семейството е настанено по линия на „Жилфонд“.

Според съседи и Лилия, и Иван били освидетелствани. Живеели сами, след като бащата на Иван ги напуснал преди години. Съседи разказаха пред „Трафик нюз“, че от близо 10 дни не са виждали майката Лилия. Два дни подред на 2-3 ноември домоуправителят търсил семейството, за да събере необходимата такса за входа. Опитите останали напразни.

„Иван не отваряше, нито майка му, което беше странно. Тя беше тиха жена, Иван също не правеше проблеми. Не комуникираше, не говореше. Ходеше до магазина и се прибираше. От няколко дни усещахме лоша миризма, но днес вече беше нетърпимо и повикахме полиция. Още с отварянето на вратата лъхна отвратителна миризма и не посмяхме да влезем“, разказа Чавдар, който е съсед на семейството.

Именно така се стига до разплитането на случая. Хората обясниха, че и други пъти миризмата е била нетърпима, тъй като двамата обитатели на апартамента не се къпели, но този път била направо задушаваща.

При влизането в апартамента днес в 8:30 часа полицаите заварили Иван, а в другата стая открили трупа на починалата, увит в найлони и одеяла.

„Имаше счупени стъкла. Най-вероятно Иван се е опитал да разфасова майка си, тъй като на нейния крак имаше рана. Знаехме от години, че момчето не е добре. Не се къпеха и дори заради тях модифицирахме асансьора да стои постоянно отворен“, допълни съседът. По тялото имало и други следи от насилие.

Пред криминалистите синът направил самопризнания, че преди дни двамата се скарали и той нанесъл побой над жената.

Иван е бил откаран с белезници, а част от съседите били разпитани в 5-то Районно управление.

Хора работещи в района разказаха, че пред жилищната сграда сутринта е имало над 10 полицейски автомобила, линейка и криминалисти. Живущи в блока се опасяват, че заради психичното отклонение на Иван, той може да се върне и отново да посегне на някого. По техни думи последно време младият мъж злоупотребявал и с алкохола.

Според данни на полицията трупът на майката е престоял около два дни в апартамента.

Тепърва експертиза ще установи дали Иван може да ръководи постъпките си и съответно дали ще понесе наказателна отговорност.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0