ТЪНКИ СМЕТКИ: „Воля“ увърта за вота на недоверие – депутатите на Марешки още не са се запознали с мотивите на БСП

0

0

Зам.-председателят на парламентарната група на „Воля“ Кръстина Таскова обясни каква е логиката на разсъждение в тяхната партия за това дали да бъде подкрепен вотът на недоверие, внасян от БСП срещу кабинета на ГЕРБ и Обединените патриоти.

„На първо място трябва да видим дали ще има експертно становище не само за водната криза в Перник, такъв трябва да има и за мръсния въздух, и за изгарянето на боклука, който нерегламентирано влиза в България“, каза Таскова пред Нова тв.

„Колегите от БСП казаха, материалите по планирания им вот е от 40 страници. Затова ние не можахме веднага да се запознаем с всички техни мотиви. Когато внесат вота, ще се запознаем.“ Така Таскова обасни обявеното от „Воля“ желание мислене и за категорично произнасяне.

„Най-важно за нас е кризата в Перник да бъде решена. От БСП ни казаха, че този кабинет, а и служебно правителство не може да реши проблема. Затова ние следим и какво ще предприеме управлението. Другото е губене на времето на българските граждани. Следим много внимателно какво се случва с нашите експерти“, каза Таскова.

„Воля“ също ще представи набор от мерки, както и новоизбраният министър на екологията и водите Емил Димитров пред премиера.

„Против сме квотното разпределение на министерски постове“, каквото си позволяват старите системни партии, подчерта Таскова.   

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0