Трима мъже нахлуха в училище и пребиха момче

36-годишен осъждан и криминално проявен жител на  провадийското с. Бозвелийско, 49-годишният му брат и 27-годишният му племенник са задържани заради побой над ученик, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Варна.

Грозната случка се разиграла в сряда посред бял ден. В 12 ч мъжете нахлули в основното училище „Васил Левски“ в селото, намерили 13-годишното момче и започнали да го налагат. Учители подали сигнал на тел. 112 и пристигналите полицаи заловили нападателите на място. Пострадалото дете било откарано за преглед в болница. Установило се, че има фрактура на пръста и контузия на китката.

Според жители на селото причина за инцидента била стара вражда между родовете на нападателите и на ученика. Тя ескалирала, след като дете от фамилията на задържаните излъгало, че шестокласникът го заплашвал.  Без да умуват, роднините пристъпили към саморазправа.

Те ще отговарят за нанесена лека телесна повреда. Работата по случая продължава под надзора на териториалното отделение при Варненската районна прокуратура.

 

The post Трима мъже нахлуха в училище и пребиха момче appeared first on Начало.

0
0