Тенденция: Снежинки и елхички – неизменна част от празничния маникюр

Тенденцията, на която наблягат дамите тази година при избора на цветове е нюд, зелено, петролено и коралово.

В маникюра за Коледа и Нова година декорацията с рисунки като снежинки, Дядо Коледовци, подаръчета и елхички са неизменно търсени всяка година, разказа пред БГНЕС Цветелина Георгиева.

Тя е маникюристка от 8 години и с нея отново проследяваме какъв маникюр предпочитат дамите тази година, която за всички беше по-особена. В края ѝ с мисълта, че във визията на една добре поддържана жена неизменно спада красивият и стилен маникюр, с Цветелина говорим за това променил ли се е той, каква дължина на ноктите предпочитаха нейните клиентки през 2020 г., в какви цветове, и разбира се – има ли нов акцент.

Така, ако за празниците има и неизменни предпочитания в декорацията, то в тенденцията през годините има промени в предпочитанията на клиентките ѝ. Тази година те са искали от Цветелина да им рисува щрихите, които се правят с акрилен прах тип „пуловер”. Другото, което обичат е някакви геометрични фигури като ромбове, чертички. Камъчета пък е слагала винаги, независимо от това дали е празник или не.

Наблюденията на младата маникюристка показват, че дамите предпочитат тази година дълъг маникюр. На късия залагат тези от тях, които са домакини. „За дългия формата, която искат да им правя е овална, остър маникюр. От много време се наблюдава тази тенденция – или формата да е овална, или дълги остри нокти. Вече почти не правя дълъг маникюр квадрат със заоблени краища, ако правя такъв, той е на къси нокти”, каза Цветелина. Тя не скри, че има много клиенти, които искат да им се удължи маникюрът чрез изграждане. „Такива клиенти обичат да им рисувам по ноктите. Искат някакъв акцент по тях”, разкри тя.

В момента клиентите наблягат при избора на цветове нюд, матово, зелено, петролено и коралово. „За новогодишните празници правят червено с брокат, бели цветове, златисто”, посочи Цветелина. Тя не пропусна да отбележи и френския маникюр. „Всяка година създава нежност, един от цветовете, които най-много се прави за коледно-новогодишните празници, а червеното си е класика и винаги се използва”, разкри маникюристката.

Клиентките ѝ, които обичат да имат рисунка върху ноктите, предпочитат да не е на всички, а само на някои от тях. Цветелина веднага без да се бави дава отговор на въпроса дали рисува или слага лепенка. „Аз само рисувам, за мен това е страст – да създам нещо, да зарадвам клиента отсреща”, посочи младата дама. Идеите ѝ идват и като гледа клипове, както и докато търси непрестанно новости в интернет. „Повечето ми клиентки си носят направо готов вариант как искат да изглежда маникюрът им. Ако това, което искат обаче не мога да го нарисувам, аз съм честна с тях – казвам им и не го правя”, не скри Цветелина. /БГНЕС

The post Тенденция: Снежинки и елхички – неизменна част от празничния маникюр appeared first on Начало.

0
0