Съветът по отбрана ще избере идната седмица началник на Военновъздушното училище

0

0

Началникът на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“, което се възстановява от 1 януари  2020 година, се очаква да бъде определен във вторник от Съвета по отбрана. Той трябва да е добре подготвен и енергичен.  Това заяви  военният министър Красимир Каракачанов в Плевен, съобщава БНР.

Военният министър Красимир Каракачанов каза, че е разглеждал шест кандидатури.

„Сега ще бъда честен. Двама от кандидатите ми отказаха – разясни той. – По-млади летящи офицери отказаха, защото предпочитат да летят и да си обучават наличния състав. Във вторник имаме Съвет по отбрана и този въпрос трябва да го решим. Обсъждал съм го предварително и с президента, тъй като знаете, че той трябва да издаде указа за производството на висше офицерско звание и както се казва, всичко е в график.

Началникът на Висшето военновъздушно училище трябва да бъде добре подготвен и най-вече да е много енергичен. След закриването на военновъздушното училище преди 18 години трябва да е енергичен, за да могат нещата да се случат.

Трябва да е кооперативен, защото Военното училище ще съвместява своите задължения заедно с авиобазата, тоест той трябва да е кооперативен и диалогичен с ръководството на въздушната база, за да могат нещата да вървят“.

 

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0