Строителни фирми оставиха без ток няколко столични квартала При маневра шофьор на камион скъса проводници и счупи бетонни стълбове в кв. Бъкстон

Строителни фирми оставиха без електрозахранване клиенти на ЧЕЗ Разпределение България в няколко столични квартала днес в обедните часове. В резултат на несъобразените изкопни дейности бяха скъсани три кабела 20 kV на дружеството, а засегнати останаха кварталите Киноцентър, Витоша, Драгалевци, Кръстова вада, Манастирски ливади и Симеоново.
ЧЕЗ Разпределение захрани алтернативно клиентите в столичните квартали и работи по отстраняване на нанесените по кабелите щети.
Засегнати от два инцидента остават клиенти на дружеството в кв. Киноцентър, което не позволява осигуряването на електроенергия по алтернативен път за района. Електрозахранването в квартала ще бъде възстановено незабавно, след отстраняване на повредата по един от двата засегнати кабела. ЧЕЗ Разпределение се ангажира това да стане по най-бързия възможен начин.
Междувременно, през днешния ден, при изпълняване на маневри, шофьор на камион скъса проводници от мрежа ниско напрежение и счупи два бетонни стълба на ЧЕЗ Разпределение в столичния квартал Бъкстон. Без електрозахранване останаха няколко улици в квартала. Екипи на дружеството вече подменят стълбовете с нови и работят усилено за бързото възстановяване на електрозахранването в района.
Компанията призовава строителните фирми да бъдат стриктни и да съгласуват своите намерения с дружеството, за да не се нарушава допълнително спокойствието на хората, които работят и учат от вкъщи в условията на извънредно положение.

 

The post Строителни фирми оставиха без ток няколко столични квартала <br/> <span style=’color:#666663;font-size:16px;’>При маневра шофьор на камион скъса проводници и счупи бетонни стълбове в кв. Бъкстон</span> appeared first on Начало.

0
0