Стотици тирове блокирани на ГКПП Кулата

Стотици тирове са блокирани в близо 6-километрова опашка на ГКПП Кулата. Заради лошото време и непочистени пътища във вътрешността на страната, Гърция забрани влизането на своя територия на автомобили над 3,5 тона в събота следобед,предава 24 часа. Тежкотоварните камиони останаха блокирани преди граничния пункт. Сред чакащите най-много са чужденци, които нощуваха в кабините на камионите. “Гърците явно не са си изчистили пътищата.

Вече бях тръгнал на път, когато стана ясно за забраната, затова чакам тук. Надявам се водата и храната да ми стигнат и по-скоро да отворят пункта. Ако останем по-дълго време тук, дано някой от властите се сети за нас”, коментира шофьор, който кара стока от Видин. За леките коли нямаше забрана за влизане в Гърция, но трафикът бе изключително слаб. Гръцките власти обаче затвориха за всички автомобили граничния пункт “Илинден-Ексохи”.

Задължително е движението с вериги на тежките камиони над 12 тона към ГКПП-Гюешево и високите места в Кюстендилска област. Снежната покривка там достигна на места до 50 см. По високите места има и навявания до 1 метър. Периодично за почистване бяха затваряни за тирове проходът Предела, отсечката от Благоевград за ГКПП Ст. Лисичково, а пътят Гоце Делчев-Катунци през Папаз чаир е затворен за автомобили над 3,5 тона.

The post Стотици тирове блокирани на ГКПП Кулата appeared first on Начало.

0
0