Созопол посреща туристи със специален екобюлетин

Централният плаж в Созопол за втора поредна година се нареди сред носителите в световен мащаб на отличието „Син флаг”. Освен, че отговаря на всичките световни стандарти за управление при прилагането на критериите на Синия флаг, ивицата изпълнява и отговаря на всички национални здравни насоки и разпоредби относно COVID-19, което я прави сигурна, безопасна и устойчива дестинация.

И това лято с оглед на ковид мерките е спазено изискването за по-голямо отстояние между чадърите. В платената зона те са поставени през 4,5 м един от друг. Тази година ивицата посреща туристи със специален екобюлетин указващ качеството на морската вода от взетите проби на микробиологични показатели.

Тестове за качеството на морската вода се взимат периодично, като първата проба се прави преди началото на летния сезон. До края септември водата се проверява 2 пъти месечно. Екобюлетинът информира туристите за резултатите от изследванията и датата на пробонабиране.

Плажът е напълно изряден за сезона с работещи спасителни постове и оборудвани медицински пунктове. Няколко пъти на ден се извършва дезинфекция на всички плажни принадлежности.

Източник: fakti.bg

The post Созопол посреща туристи със специален екобюлетин appeared first on Начало.

0
0