Словенският посланик Н.Пр. Анджей Франгеш представи страната в община Сливница

0

0

Посланикът на Словения Н.Пр. Анджей Франгеш представи в гр. Сливница Република Словения с нейната красива природа, богата култура и възможности за туризъм. Събитието беше организирано в рамките на Комуникационна стратегия на България за ЕС.

В презентацията основно беше акцентирано на Словения като зелена, активна и здрава страна. Тя е единствената страна с любов в името си. Словения е най- зелената страна в Европа, има 87 термални извори с известни лечебни свойства. Страната е известна и с производството на морска сол. Столицата Любляна има ней-нежните и романтични улички с малки семейни гурме ресторанти.

Н. Пр. Анджей Франгеш на отличен български език представи възможностите на Словения за сътрудничество и бизнес. Той отбеляза, че икономиката на Словения е силно експортно ориентирана, а туризмът има огромен потенциал.

„Искам да ви въодушевя да ни посетите, да бъдете наши гости. При нас винаги сте добре дошли и да имате само позитивни емоции.“, заяви посланик Франгеш. В края на събитието словенският посланик и кметът на община Сливница Васко Стоилков разговаряха за бъдещо сътрудничество.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0