СЛЕД АКЦИЯТА: СДВР прибра 15 шофьорски книжки, задържа двама

0

0

Станаха ясни резултатите от акцията по пътна безопасност и засилената патрулна дейност по установяване на водачи, употребили наркотици и алкохол на територията на СДВР. Операцията е проведена за времето от 21 часа снощи до 6 часа тази сутрин. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицейски служители са следили за опасно поведение на водачи, застрашаващо живота и здравето на останалите участници в движението. Иззети са шофьорски книжки за неплатени глоби, неизползване на обезопасителни системи за деца, водачи и пътници, неправилно паркиране  – това са част от резултатите на операция по пътна безопасност, проведена от служители на СДВР тази нощ.

Проверени са 272 автомобила и 496 лица. Констатирани са множество нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи. Съставени са 24 акта и 16 фиша по ЗДвП.

Иззети са 15 свидетелства за правоуправление за неплатени глоби и едно за липса на застраховка “Гражданска отговорност“. Съставени са 4 акта за шофиране в нетрезво състояние, задържани са 2 лица, образувано е едно досъдебно производство и е дерегистриран един автомобил.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0