СКАНДАЛ! Путин награди обвинения за шпионаж шеф на „Русофили“ Николай Малинов, Цацаров пита защо съдията го е пуснал зад граница

0

0

Председателят на българското Национално движение „Русофили“ Николай Малинов е бил награден с орден „Дружба“ от руския президент Владимир Путин. Днес в Москва се е състояла официална церемония по награждаването с отличието, се връчва за особени заслуги в укрепването на мира, дружбата, сътрудничеството и взаимното разбирателство между народите, предаде БТА. Поводът е бил отбелязваният в Русия на 4 ноември Ден на народното единство.

По-рано Путин в тържественото си слово по случай националния празник на ръководената от него страна  е заявил, че руснаците може да решат всичките си проблеми само когато са единни.

Николай Малинов бе обвинен в шпионаж в полза на Русия през септември. А по-късно бе освободен под парична гаранция.

Главният прокурор Сотир Цацаров даде на инспектората на ВСС съдията от спецсъда Андон Миталов. Причината – той пуснал председателя на Национално движение „Русофили“ Николай Малинов да пътува в чужбина от 1 до 5 ноември по предварителна програма с културни събития.

Според Цацаров това станало в разрез със закона, защото Малинов не е поискал първо разрешение от наблюдаващия прокурор, какъвто е законът, а направо от съда.

В Русия днес отбелязват изгонването на поляците от Москва под ръководството на аристократите Кузма Минин и Дмитрий Пожарский, станало през 1612 г. и сложило край на десетилетни размирици в страната.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0