СКАНДАЛ: Кметицата на Бобов дол Елза Величкова проверявана от прокуратурата

0

0

Небезизвестната кметица на Бобов дол Елза Величкова се оказа обект на разследване на прокуратурата. По редица сигнали от общински съветници Величкова е уличена, че е злоупотребявала с власт и държавни пари.

Обвиненията са за назначаване на хора на фиктивни граждански договори и източване на средства от общински дружества чрез нагласени обществени поръчки. Според сигнала са източвани пари от общинското предприятие по чистота в миньорския град – купувани са метли за по 10,00 лв. бройката, при реална цена 2,50 лв., а камион и друга подвижна техника са купувани от фирми с един и същ собственик.

Отделно в близките дни се очаква да гръмне нов скандал около госпожата, разкриват местни общинари. Този път е свързан с злоупотреби с общински земи и свързани лица, близко до Величкова. 

„Идват избори и се разчита на къса памет и на пиар ходове, но хората не са прости и схващат, е поне повечето. Ще позволят ли още 4 години г-жа Величкова да краде от парите на жителите на Бобов дол, зависи само от тях“, коментират общинари, потресени от деянията й.

Източник Политика: Пик.бг
RSS новини от България

0
0