Селски кмет открадна парите, предвидени за дърва за огрев на жителите

Прокуратурата повдигна обвинение на кмета на руенското село Вресово за кражбата на парите предвидени за дърва за огрев на жителите. Управникът получи и второ обвинение, за това че в опит да прикрие кражбата сам е запалил кабинета си. Държавното обвинение поиска отстраняването му от кметския пост.
В средата на месец ноември пожар изпепелява кабинета на кмета в село Вресово, следите от който все още личат. 33-годишния управник Юлюман Хасан съобщава, че при инцидента събраните близо 30 хиляди лева за дърва за огрев от близо 80 жители на селото са изгорели. В хода на разследването обаче се оказва, че палежът е умишлен, а парите не са били в кабинета.
В хода на разследването обаче бързо е установено, че ДНК по съда със запалителна течност обаче разкрива, че именно кметския управник, е извършил палежа на кабинета си. На 33-гоишния Юлюман Хасан е повдигнато обвинение за обсебване на паричната сума, която е откраднал, а трябвало да внесе по сметка на горското стопанство.
За не останат хората на студено, от община Руен са съдействали навременно и дърва за огрев са доставени. Жителите на село Вресово обаче са огорчени от кмета, който сам са си избрали.
При появата на телевизионни камери кметът Юлюман Хасан отказа коментар за палежът на кабинета си и кражбата на парите. Той обаче е направил пълни самопризнания пред прокуратурата, изразил е съжаление и е възстановил част от изчезналите средства.
На прага на зимата, село Вресово очаква нов временно изпълняващ поста кмет, а на пролет нови избори за управник.

The post Селски кмет открадна парите, предвидени за дърва за огрев на жителите appeared first on Начало.

0
0