Самолет с пилот бизнесмена Ивайло Пенчев се разби, той е в противошокова зала в „Пирогов“

Caмoлeт e пaднaл нa Лecнoвo. Мoдeлът нa лeтaтeлнoтo cрeдcтвo e Skylеаdеr 600, чeшки, нo cглoбeн в Тeрeм. Cпoрeд първoнaчaлнaтa инфoрмaции причинa зa инцидeнтa e oткaз нa двигaтeл нa 5 км. oт лeтищeтo. Пилoтът e Ивaйлo Пeнчeв oт Уoлтoпия, предаде bulnews.bg
Тoй e бил caм в кaбинaтa. Той е жив и e oткaрaн c линeйкa. Транспортиран е към противошокова зала в „Пирогов“, потвърдиха от Спешна помощ.
„В момента е в противошокова зала, при излитане някъде на 10 м не е успял да се издигне, след което аварийно се е приземил в някакви дървета“, обясни директорът на „Пирогов“ проф. Балтов. „Докаран е по спешност, предстоят изследвания, те му се правят. Задоволително е общото му състояние в момента, но към травмата трябва да имаме респект, затова трябва да направим всички необходими изследвания, плюс порезните рани, които са поети от колегите от лицево-челюстна хирургия“, добави проф. Балтов.
Ивайло Пенчев е сериен предприемач. Основател е и участва активно в управлението на редица компании.
Припомняме, че той бе първият, който направи дарение на Александровска болница, във връзка с епидемията от коронавирус, но с условието неговите служители да имат предимство, ако се наложи да бъдат подложени на лечение. От здравното заведение обаче отказаха финансовата помощ.

The post Самолет с пилот бизнесмена Ивайло Пенчев се разби, той е в противошокова зала в „Пирогов“ appeared first on Начало.

0
0