Пълна лъжа и с кворума на конгреса на БСП – в залата има само около 200 души

0

0

Пълна лъжа беше обявена на заседанието на конгреса на БСП и за кворума в залата. В Зала 1 на НДК в момента има не повече от 200 души, въпреки че бе обявено присъствието на 390 души от общо регистрирани 661 души.

Преди началото на проверката водещият Янаки Стоилов, който преди евровота беше един от знаменосците на вътрешната опозиция на Нинова, но след като се озова в червената листа, рязко мина в лагера на подкрепящите лидерката, заяви „Ама те преброителите ги няма. Отишли са си“.

В крайна сметка се намериха някакви преброители, но хората в залата в почти празната зала продължаваха да липсват.

„Свалиха хора от ръкавите в залата, които не са делегати на конгреса, а гости, позапълниха столчетата и ги добутаха до кворум, за да продължат да се хвалят, да си гласуват, каквото им изнася и да си ръкопляскат. БСП никога не е преживявала такъв позор, никой досега не си е позволявал да погази най-висшия орган на партията – конгресът. Тоя срам не се изтрива“, коментираха социалисти.

„Тая жена може да изманипулира всичко – и оставката си, и кворума в залата, и конгреса. Така ни се пада, щом търпим това“, отсякоха те, напускайки форума като последни мохикани на събитието, в който се срамуват да участват. И допълват, че оттук нататък всеки може да обори в съда всичко, което се е случило днес и да блокира партията, защото друг начин за отърваване от Нинова нямало.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0