Психиатър: Не разбирам как млади хора гласуват за мракобесна партия като БСП

0

0

Най-много мисля и най-големият проблем са тези хора, които не отидоха да гласуват, които избраха да останат в изолация, в самота. Партията на статуквото претърпя пълен провал. Защото те направиха така през тези години, че да откажат хората от участие в изборите. 70% от хората направиха осъзнат избор да рушат общия ни дом, този, който градим, чрез пасивност. Това заяви пред Би Ти Ви психиатърът Владимир Сотиров, коментирайки резултатите от евроизборите.

„Да гласуваш за БСП, за една мракобесна, човеконенавистна партия, която има претенцията, че е наследник на онази, същата партия…, има някакъв скрит дневен ред, личен, който ти обсъждат. Старите хора е ясно защо го правят – обременени от Москва, от желание да се реабилитират и да прикрият следите от онова време. Но младите хора, синовете и дъщерите на партийните активисти, на идеалистите, на онези, които са отдали живота си на партията и родината и които всъщност са отречени и тежконепризнати… И когато си лишил децата от себе си, семейството от себе си…, децата ти избират да се свържат с теб по един ритуален начин – когато родителите им не са между живите“, коментира психиатърът.

Според него, докато избирателите на ГЕРБ гласували с любов, избирателите на ДПС давали своя глас със страх. Избирателите на ДБ гласували „от една страна със свито сърце, от друга – с надежда, от трета – с отвращение“. „Защото гласът им може да отиде на халост, на вятъра, да бъде опорочен. Има голямо предизвикателство да правиш неща, които не си сигурен дали си струват. Затова трябва да си голям чешит, за да го направиш. Хората в чужбина, рационалните, необременените от емоции, гласуваха за ДБ“.

„Що се отнася до ВМРО – тези хора, които са най-тежко маргинализирани направиха своя избор за ВМРО“, заяви още Сотиров. Той допълни, че „патриотичната идея е сама по себе си привлекателна, когато наоколо няма други ценности, с които искаш да се идентифицираш“: „Тогава се обръщаш към нещо изконно, но това е наивна представа“.

В заключение той заяви, че „българските политици са обременени с клинична патология“.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0