Проф. Антони Стоилов: 30 години се наслушахме на мамещи думи и забравени обещания! Давам гласа си за Андон Тодоров, който не прекланя глава пред силните на деня!

1

0

След близо по-малко от месец ще се навършат тридесет години от началото на т.нар. преход в България. Тридесет години, през които основното, на което се наслушах по време на десетките досега политически избори, бяха думи, думи, думи… . Красиви, мамещи и затова – прелъстяващи преди избори, но забравяни и изпразвани от съдържание след тях. Думи, чиято роля сякаш се свеждаше единствено до това да унищожат смисъла, който те носят.

Приятното изключение в това отношение виждам в лицето на кандидата за кмет Андон Тодоров.

Безкомпромисната борба срещу „общата чашка за вода“ на дечицата в детските градини, срещу застрояването на парка „Бачиново“, опитите да наложи в дневния ред на общинарите ни наредба за стимулиране на раждаемостта в общината, съчетана с парични стимули за образованите родители, привеждането на калните и неосветени улици от крайните квартали в нормален вид и т.н. и т.н. са светъл лъч и доказателство, че в общината ни все още има хора с воля и характер, които са в състояние отново да напълнят думите със съдържание.

Ще гласувам за Антон Тодоров, защото той показа, че не робува на силните на деня и не прекланя глава пред авторитети – сигурен знак, че може безкомпромисно да отстоява интересите на общината на най-високо ниво. Защото в програмата си залага на образованието и партньорството с образователните институции в града, което ще рече, че най-после някой от местните ни управленци е решил да използва в интерес на общината експертизата, която несъмнено притежават десетки преподаватели от Югозападния университет и училищата. Защото с политическия си партньор може да реши проблема с липсата на денонощна аптека в Благоевград и скъпите горива. Защото буквално осигурява хляба на стотиците, на които е работодател. Защото като бизнесмен има необходимите контакти и възможности да разкрие нови работни места в града със затихващи функции, в града, който вече е последен по ниво на работната заплата в страната. Защото дори само изброеното дотук да осъществи, това ще означава, че мъртвите очи на сградите в града вечер отново ще светнат.

Проф. д-р Антони Стоилов, преподавател в Югозападния университет

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

0
0