Протестър на Мая Манолова скочи за строителството на нова сграда на Домусчиев

0

0

Протестърът и кандидат за общински съветник Войслав Тодоров от обкръжението на Мая Манолова скочи на Кирил Домусчиев. Той пусна пост във фейсбук. „Помните ли обещанията на Фандъкова и Здравков, че ще ограничат строителството на небостъргачи, пръснати из София? Те, явно, не помнят.

Издадено е разрешение за строеж на 30-етажна (95м) жилищна и офис сграда в кв. Изток, на ул. Тинтява, на мястото на бившия Сервиз Изток . Сградата е огромна, като общо застрояване, зданието ще е 2 пъти по-голямо от „Златен век“ в Лозенец. И ще натовари значително малките улички в квартала.

Сградата в Изток е съставена от три части, като е проект на Кирил Домусчиев, твърдят хората на Войслав Тодоров. Домусчиев е собственик на Биовет-Пещера, футболен клуб „Лудогорец“, Нова ТВ и е председател на КРИБ.

„Мястото на толкова високи сгради не е в жилищните квартали на града, небостъргачи трябва да могат да се изграждат само в определени за това зони след широк консенсус в обществото. А не да са изненади, които стърчат в цяла южна София“, пише Войслав Тодоров.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0