Присъди за мъж и жена, купували гласове на местните избори в Сливен

0

0

Първа ефективна присъда за купуване на гласове на местните избори. Мъж от Сливен получи пет месеца затвор, съобщава БТВ.

Светлин Светланов и жена му са задържани по сигнал за купуване на гласове още преди първия тур на местния вот в сливенския квартал „Дружба“. Според прокуратурата те договаряли по 30 лева на глас.

„В извършителя бяха намерени списък с 30 и няколко души с личните им карти – обясни наблюдаващият прокурор Васил Драганов. – При снети обяснения се доказа, че е предлагал имотна облага на няколко лица от този списък, за да гласуват на изборите за Йордан Лечков за кмет на общината. Те не са давали пари, а са договаряли, ако гласуват за съответния кандидат за кмет, че ще дадат по 30 лева”.

Самият Йордан Лечков е извикан на разпит. Той е заявил, че няма връзка със случая. Няма и доказателства той да е замесен.

На първият тур на изборите Йордан Лечков получи 2 130 гласа и остана трети с едва 5% от общия вот. Той отрича да има нещо общо със случая.

„Нито ги познавам тези хора, нито се занимавам с такива неща. По гласовете е видно. Някой може да им е дал 50 лева или 30 лева да го кажат това нещо”, каза Лечков.

Съпругата на Светлин е с условна присъда. Двамата имат четири деца и живеят в крайна бедност.

 

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0