Привлякоха като обвиняеми оживелите похитители в боляринската ферма

0

0

Районна прокуратура-Пловдив, привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за опит за кражба от фермата край село Болярино, област Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Районна прокуратура – Пловдив, привлече като обвиняеми А.Г., на 28 г., за това, че на 11 май в землището на с. Болярино, обл. Пловдив, е направил опит за кражба на селскостопански животни – две крави от фермата на Д.П., на 60 г., като деянието е извършено в условията на опасен рецидив, след предварителен сговор с А.И., на 28 г., и с П.Г., на 30 г., – престъпление по чл. 196 ал. 1 т.2 във .вр. чл.195 ал. 1 т.4 и т.5 във вр. чл. 194 ал. 1 във вр. чл.29 ал. 1 б. А във вр. чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс, и А.И., на 28 г., за това, че на 11 май в землището на с. Болярино, обл. Пловдив, е направил опит за кражба на селскостопански животни – две крави от фермата на Д.П., на 60 г., като деянието е извършено в условията на повторност, след предварителен сговор с А.Г., на 28 г., и П.Г., на 30 г. – престъпление по чл. 195 ал. 1 т. 4,5,7 във вр. чл. 194 ал. 1 във вр. чл. 28 ал. 1 във вр. чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че около полунощ на 11 май двамата обвиняеми заедно с П.Г., на 30 г. отишли във ферма в землището на Болярино с намерение да извършат кражба на селскостопански животни – две крави. Те били забелязани от собственика на фермата – Д.П., кипърски гражданин, който ги подгонил с автомобила си „Форд Рейнджър“. Тримата се разбягали в различни посоки. След кратко преследване единият от тях – П.Г., на 30 г., бил застигнат и блъснат от автомобила, управляван от Д.П. Пострадалият мъж е починал от нараняванията си, като по случая е образувано досъдебно производство в Окръжна прокуратура-Пловдив. А.Г. и А.И. успели да избягат и по-късно били задържани от полицията.

До момента А.Г. е осъждан 9 пъти (осем пъти за кражби и един път за грабеж), като е излязъл от затвора през септември 2018 г. Той е бил осъден на „лишаване от свобода“ за срок от две години и осем месеца за кражби на крави от различни собственици, измежду които и от собственика на фермата Д.П.

А.И. е осъждан два пъти за престъпления против собствеността – кражби. Пострадалият П.Г. е бил осъждан 14 пъти, включително и за кражба на коне от собственика на фермата Д.П. през 2011 г., за което му е било наложено наказание от седем години лишаване от свобода, което е изтърпял.

„Обвиняемите А.Г. и А.И. са задържани за срок от 72 часа, като преценката е на наблюдаващия прокурор дали ще внесе искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. По досъдебното производство ще бъдат разпитани свидетели и назначени експертизи“, уточни Чавдар Грошев, районен прокурор на  Пловдив. Разследването по случая продължава.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0