През последното денонощие: Общо 164 пожара са ликвидирани, няма пострадали хора

Общо 164 пожара са ликвидирани през последното денонощие, няма пострадали хора, съобщиха на страницата си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Пожарникарите са реагирали на 196 сигнала за произшествия. Информацията е актуална към 06:00 часа днес.

С преки материални щети са възникнали 31 пожара, от които 15 в жилищни сгради, пет в транспортни средства и други. Без нанесени материални щети са възникнали 133 пожара, от които 54 в сухи треви, горска постеля и храсти, 61 в отпадъци и други. Извършени са 24 спасителни дейности и помощни операции, от които пет при катастрофи в транспортни средства, една при инцидент с живак, 15 за оказване на техническа помощ и други.

Регистрирани са и осем лъжливи повиквания. При пожарите няма загинали и пострадали. На 1 януари е възникнал пожар в къща за гости „Юлия“ в гр. Сапарева баня.  Произшествието е ликвидирано от два противопожарни автомобила със седем служители от районното управление в Дупница, съобщават още от ГДПБЗН.

Снимката е илюстративна

The post През последното денонощие: Общо 164 пожара са ликвидирани, няма пострадали хора appeared first on Начало.

0
0