По време на тренировка загина рали шампионът Мирослав Ангелов

Рали шампионът Мирослав Ангелов е загинал по време на тренировка в Шуменско, научи NOVA от свои източници. Навигаторът му Георги Гаджев е с фрактура на таза. В 11:42 ч. вчера в полицията е получен сигнал за възникнал инцидент на черен път над село Тушовица.

По време на тренировка на макадам във високата част над селото българският рали екипаж напуснал трасето след удар в бетонно съоръжение. Навигаторът успял да помогне и да извади пилота от автомобила, минути преди да бъде обхванат в пламъци. С множество травми Ангелов е откаран в шуменската болница. Реанимиран е в линейката. Въпреки усилията на медиците, е починал в болничното заведение.

Навигаторът му е прегледан, като е установена е фрактура на таза. Работата по изясняване на обстоятелствата около инцидента продължава. По първоначални данни екипажът се е подготвял за състезание в Румъния.

„Освен отличен пилот, Мирослав бе много добър човек. Бореше се честно, сърцато и винаги с желание за победа. Дълбок поклон!”, написа министърът на младежта и спорта Димитър Илиев в съболезнователен адрес до близките на Ангелов.

The post По време на тренировка загина рали шампионът Мирослав Ангелов appeared first on Начало.

0
0