Полицията със спецакция във Видинска област

0

0

Във Видинска област се провежда специализирана полицейска операция под надслов „Алкохол, наркотици и неправоспособност“. Това заяви комисар Петър Петров, началник на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР – Видин, съобщава радио „Фокус“.

Той посочи, че за осигуряване на безопасността на движение служителите на сектор „Пътна полиция“ са планирали конкретни действия и превантивни мерки.

„В последния от поредицата почивни дни, предвид очаквания интензивен трафик, пътни полицаи ще контролират, регулират и подпомагат движението на моторни превозни средства – разясни комисар Петров. –  В този ден ще има засилен контрол по третокласните и общински пътища“. Униформените ще предприемат и превантивни действия, освен контролни такива, насочени към велосипедистите и мотоциклетистите. Със затоплянето на времето техният брой значително се увеличава както в участъците между Видин и близките села, така и в малките населени места.

Комисар Петров апелира към всички участници в движението да бъдат дисциплинирани на пътя, да спазват стриктно правилата, да бъдат внимателни и толерантни.

От 1 януари до 31 март 2019 г. на територията на област Видин са регистрирани 79 катастрофи. Тежки от тях са били 15 с три жертви и 16 ранени. Само през първото тримесечие на годината при проверки по пътищата в областта пътните полицаи са констатирали 4 870 нарушения, за които съставили 1 333 акта и 2 197 фиша.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0