Полицията във Варна с ударни акция – спипа двама крадци и 6 непълнолетни, вандалствали в Морската градина

0

0

След предприети оперативно – издирвателни действия са установени и задържани двама братя, на 20 и 25 г., известни на МВР, от Горна Оряховица. До момента е изяснено и документирано, че двамата са извършили две кражби на продукти от магазин на ул. „Студентска„ във Варна. Задържани са за срок до 24 часа, образувани са досъдебни производства, като след отпадане на основанието за задържане, са освободени. Работата с тях продължава.

Общо 6 непълнолетни – двама младежи на по 16 г., две момичета на същата възраст и двама младежи на по 17 г., ученици, от Варна, са нанесли материални щети в помещение в Морска гара – Варна. Изяснено е, че младежите са изкъртили мивка и са изнесли и стол от  помещението, които са намерени впоследствие близо до сградата. По случая е образувано досъдебно производство.

За случаите не са подадени сигнали в МВР.  Проверките са образувани след излъчени на 27. 12.2019 г. записи от охранителните камери в обектите.

С цел своевременно установяване на извършители на престъпления и предвид обстоятелството, че по“ горещи следи“ се работи по-бързо и ефективно, ОДМВР апелира гражданите, станали жертва на противоправно деяние своевременно да подават сигнали до съответното районно полицейско управление или на тел. 112.

Криминални – Източник: Пик.бг
RSS новини от България

0
0