Политолог: Да говорим за това, че Мая Манолова ще спечели изборите за кмет, е пълна гатанка

0

0

Нито е в правото, нито в приоритетите президентът да казва на парламента какво да прави. Смятам, че хората са напълно наясно. Това заяви пред Нова телевизия политологът Стойчо Стойчев. „Идеята за разделение на властите е в смисъла на противоборството“, допълни той. 

„Има ясно мнозинство, то си управлява страната. Където има парламентарна република, има сливане между законодателната и изпълнителната власт. Пример – във Великобритания. Президентската република е прякото избиране на президента, но той е в еднолична власт и може да влиза във всякакви колизии с парламента. Каквото реши президентът, това се прави и никой не може да го опонира“, коментира Стойчев. 

„Смисленият парламентарен контрол не е това, което имаме в петък, а като се сформират специални комисии с контрол и контролни функции. Спомняте си прекрасното функциониране на Парламентарната комисия за контрол на ДАНС. Това е добър пример“, отбеляза политологът.

На въпрос как ще се развие битката за столичен кмет, той отговори: „Да говорим за това, че Мая Манолова ще спечели изборите за кмет, е пълна гатанка“.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0