Повече карго полети

0

0

Екипът на „Клъстер Тракия икономическа зона“ и изпълнителният директор на летище Пловдив Спас Шуманов започват серия от срещи на фирми от зоната с авиационни брокери и оператори с цел увеличаване на карго полетите. Аеропортът вече бележи неколкократен ръст в превозените товари, на фона на спрените заради пандемията пътнически полети.

„Ангажираме се да предоставим гъвкави и добри условия, които да бъдат рентабилни за дейностите на компаниите“, подчерта още в началото на разговора Спас Шуманов. Директорът отбеляза един от големите плюсове на летището – възможност за 24-часово извършване на товарни полети и наземно обслужване, а не само в дневните часове, както е при други въздушни гари. Той посочи и възможност за обособяване на редовна карго линия, което ще поевтини превоза и ще позволи по-дългосрочна предвидимост и планировка на логистичните екипи на фирмите.

Представителите на двете компании от Тракия икономическа зона обсъдиха с екипа на AIR STAR, който над 15 години оперира в този бранш, какви са условията за въздушен транспорт на товари.

„Инвестиционна дестинация Пловдив и в частност Тракия икономическа зона става още по-привлекателна с добре работещо летище за карго и пътнически полети“, изтъкна инж. Пламен Панчев, който е създател на зоната. Той наблегна и на факта, че в района на аерогарата има железопътна спирка, която е буквално на метри от фирмите в зона Куклен, част от ТИЗ. Инж. Панчев е подел инициатива спирката да се използва и така чрез жп транспорта работещите в зоната, а и самото летище ще имат още един вариант за превоз. „Един екологичен транспорт като железопътния е акцент и в нашия проект „Консорциум въглеродно-неутрални индустриални паркове“, обясни инж. Панчев.

Бизнес – Източник: Факти.бг

0
0