Онколози с нов метод за лечение на рак за 1 секунда

Учени от болницата на Университета в Лозана разработиха нов метод за лечение на рак. Благодарение на използването на нова лъчетерапия, ефектът върху тумора се извършва в рамките на 1 секунда.

Експертите активно провеждат клинични изпитания на метод за борба с раковите заболявания с помощта на протонен ускорител.

С флаш терапията лекарите действат върху тумора с ултра висока доза, която се доставя за 1 секунда, а понякога дори по-бързо. Това позволява да бъдат засегнати само болните клетки.

Учените работят върху ефекта на светкавицата само от няколко години, но вече са постигнати високи нива и резултатите от проучването си. Няма съмнение, че въвеждането му в медицинската практика е само въпрос на време.

Сега учените усъвършенстват новия метод. Още през 2018 г. те проведоха експеримент с участието на човек, който даде своето разрешение, за да тестват устройството върху него.

75-годишният мъж се бори с рака от 10 години. Трябвало да се подложи на 110 сесии лъчетерапия. Въпреки това, едва след флаш терапията започват да се появяват положителни резултати. След 36 дни лечение язвата започнала да зараства и след 5 месеца напълно изчезнала.

Учените отбелязват, че новото лечение не е подходящо за всички видове рак. Конвенционалната лъчетерапия не е подходяща за лечение на очите и мозъка.

Също така е неефективна при радиоустойчиви ракови заболявания, когато в засегнатите клетки почти няма кислород. Използването на протонен ускорител дава на лекарите ново и ефективно средство за лечение на пациентите.

zdrave.to

The post Онколози с нов метод за лечение на рак за 1 секунда appeared first on Начало.

0
0