Новини от фронта: Лекарка от Спешното: Заразена съм, за сега оставам зад завесата на сцената

Пета градска болница в София е поставена под карантина заради потвърдени случаи на коронавирус в лечебното заведение. Регионалната здравна инспекция е издала заповед за преустановяване на приема на пациенти в болницата, съобщават от Столична община.
Под карантина са Вътрешното отделение, Пулмологията, Спешният кабинет и Реанимацията на лечебното заведение. Според заповедта на здравната инспекция медицинският персонал на клиники и отделения, които не са под карантина, се поставят под домашна карантина за следващите 14 дни. Те ще се връщат на работа след два отрицателни резултата от проведено изследване за наличие на COVID-19.
След два отрицателни резултата от изследване за коронавирус, медиците от карантинираните отделения също ще се поставят под домашна изолация за 14 дни. Всички пациенти на болницата, настанени в отделения извън карантинираните, ще бъдат изписани след приключване на лечението им. Болните от отделения и клиники, които вече са под карантина, ще бъдат изписвани, след приключване на лечението и получаване на отрицателен резултат от изследване за коронавирус.
Отделението за диализа на пациенти с бъбречни заболявания продължава да функционира с наличния персонал, при стриктно спазване на изолационните и противоепидемични мерки.Взетите мерки са в съответствие на изискванията на Столичната РЗИ.

Ето какво сподели на страницата си във феисбук д-р Надежда Стоева от Спешен кабинет:

„НОВИНИ ОТ ФРОНТА….
Здравейте колеги,приятели,близки, познати и непознати,Вие,които редовно четете моите постове и ме подкрепяте във “ войната „с вируса с красиво име Корона . Искам да
Ви информирам,че Аз вече съм заразена.
Моето верую и смисълът на живота ми ,вече 30 години ,е да лекувам безотказно и безусловно пациентите имащи нужда от моята помощ.Това е причината която ме доведе на предната линия на фронта.Това желание да бъда полезна във всяко време включително и сега,изпълнявайки дълга си на лекар от предния фронт ми изигра лоша шега.
Ние лекарите от спешния кабинет на Пета МБАЛ първи се срещнахме и прегледахме пациентите с Корона вируса и ние бяхме и сме все още на работните си места и в момента.Разбира се без мен.
Въпреки добрата екипировка,въпреки спазването на всички инструкции за дезинфекция и хигиена това се случи.Аз като началник на екипите си съм се стремяла да подсигуря всичко необходимо за безопасната им работа,за което съм благодарна на ръководството на болницата.
До вчера когато организирахме с ръководството обезпечаването на болницата и помагах на отделенията за окомплектоване на предпазните и защитните средства,всеотдайно съм помогнала на всеки,който е поискал помощ от мен, без да зная,че съм вирусоносител.
Днес когато разбраха за моят позитивен тест, няма да Ви казвам за реакцията.
Та……това са днешните новини от фронта.
За сега оставам зад завесата на сцената и чакам с нетърпение да се възстановя за да продължа с хобито си ,което е моята професия“.

The post Новини от фронта: Лекарка от Спешното: Заразена съм, за сега оставам зад завесата на сцената appeared first on Начало.

0
0