Нискотарифна авиокомпания постигна исторически рекорд

Една от най-големите нискотарифни авиокомпании в Европа е успяла да превози 60 милиона пътници през 2023 г., което е най-високият брой на годишна база от създаването ѝ.

Това още веднъж доказва факта, че негативните последствия от пандемията, причинена от коронавируса, в сектор „туризъм“, са заличени и той се развива с бързи темпове.

Близо 100 нови маршрута са били пуснати през миналата година от Wizz Air, която е получила и 32 нови самолета Airbus A321neo.

„Завършихме 2023 г. с рекорден пътникопоток, постоянно разширяваща се мрежа, усъвършенствана флотилия и подобрени оперативни резултати, като същевременно поддържаме най-високите стандарти за устойчивост в индустрията. През 2024 г. ще отпразнуваме и 20 години откакто направихме пътуването със самолет достъпно“, каза Саша Вислаус, мениджър „Корпоративни комуникации“.

Тенденциите, които се очертаха в авиационния сектор през 2023 г., дават предпоставка, че 2024-та ще е още по-успешна и ще постави нови рекорди в редица сегменти от авиационния сектор, прогнозират специалисти.

Източник: fakti.bg

The post Нискотарифна авиокомпания постигна исторически рекорд appeared first on Начало.

0
0