Над 600 травми са получили служители при опитите за полет до Марс

Над 600 е броят на травмите, които служители на SpaceX са получили във връзка с амбициозния проект на Илон Мъск за полет до Марс, съобщи аг. Reuters, цитирайки данни на американски правителствени агенции и информация, получена от жертви.

„Компанията на Мъск е пренебрегнала стандартите за безопасност на труда в опасни ракетни и космически съоръжения в цялата страна“, отбелязва агенцията. „Служителите са платили висока цена за това. Въз основа на интервюта с тях и данни на правителството, ние документирахме най-малко 600 свързани с работата наранявания на служители на SpaceX от 2014 г. насам.“ Това е само част от всички случаи, чийто общ брой не се съобщава.

В повечето случаи става дума за тежки травми или увреждане. Над 100 души са получили порезни рани, около 30 са със счупени или изместени кости или смачкани крайници. Причината е безпорядък на работното място, пропуски в професионалната подготовка, преумора, неспазване на изискванията за безопасност и бързане. „SpaceX, основана преди повече от 20 години вярва, че самите служители трябва да носят отговорност за собствената си безопасност. Според служителите самият Мъск често парадира с незачитането на изискванията за безопасност“, посочва агенцията.

С цел ускоряване създаването на производство и намаляване разходите, компанията на Мъск е започнала да строи ракети в палатки на необорудваното крайбрежие на Мексиканския залив.

Източник: fakti.bg

The post Над 600 травми са получили служители при опитите за полет до Марс appeared first on Начало.

0
0