Над 15 тона фалшива филтърна хартия за цигари задържаха митничарите на ГКПП Дунав мост – Видин (СНИМКИ)

0

0

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ задържаха филтърна хартия за цигари със съмнения, че са произведени и се превозват в нарушение на права върху интелектуалната собственост, съобщиха от Агенция Митници.

Филтърната хартия е открита при проверка на товарен автомобил с българска регистрация, излизащ от страната на 28.10.2019 г. през ГКПП Дунав мост -Видин. Шофьорът, български гражданин, представил пред митническите служители редовни документи, удостоверяващи превозваната стока – хартия за Полша. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение са открити 1920 ролки с филтърна хартия с оранжев цвят, с надписи на известна международна марка тютюневи изделия, с бруто тегло 14 016 кг. Стоката е задържана на основание Регламент (ЕС) № 608/2013 на Европейския парламент, уведомен е представителя на правопритежателя, който е потвърдил, че хартията не е оригинална и подлежи на унищожаване.

Месец по-рано при друга проверка на ГКПП Дунав мост – Видин отново в товарен автомобил с българска регистрация са открити 126 ролки по 7.5 кг филтърна хартия или общо 950 кг филтърна хартия, имитираща същата марка, като за нея също е установено, че нарушава права на търговска марка.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0