Мъж от Пазарджик изби рибата: Казаха ми да гласувам и аз… ВИДЕО

Изборният ден в пазарджишкия квартал „Изток“ започна при слаб интерес. След 8 часа се появиха и първите гласоподаватели, предаде NOVA.

Запитан защо е важно да се гласува, мъж отговори: „Не знам, казаха ми да гласувам и аз идвам да гласувам”. Човекът обясни, че не знае за какво гласува и изброи: „за ядене, за пенсиите, да стане свободно”. Гласоподавателят не беше наясно и с отмяната на възможността да гласува с машини.

Друг избирател също не беше запознат с отмяната на машинния вот. „Нямам никаква представа за това. Гласувах, ама нямам такива думи, къде да говоря за народа”, каза той.
Някои излязоха да гласуват заради младите. „Нищо не знаем, не знаем за какво. Искаме работа да се отвори. Искаме децата да не са в чужбина. Искаме свободия, не искаме война, искаме мир”, обясни жена. Запитана дали някой ги стимулира да гласуват, тя отговори: „Не, ние идваме само”.

До входа училище „Кирил и Методий“, буквално на метри от секциите спря кола, облепена с предизборни плакати на един от кандидатите за кмет на Пазарджик. Жена обясни, че е докарала съпруга си да гласува и не предполагала, че агитационните материали са проблем за деня на изборите. Други не знаеха, че днес се провеждат местни избори./блиц.бг

 

The post Мъж от Пазарджик изби рибата: Казаха ми да гласувам и аз… ВИДЕО appeared first on Начало.

0
0