Министър Маринов с горещи разкрития за акцията в Сандански

0

0

В Сандански се провежда се полицейска акция заради нарушения на Закона за движение по пътищата. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Припомняме, че по-рано днес първо ПИК съобщи, че градът е блокиран от жандармерия (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

„Провежда се акция в Сандански. Тя е по отношение на криминалния контингент и спазване на Закона за движение по пътищата и евентуално пресичане на друга незаконна дейност“, поясни той. „Не е конкретно към дадени хора“, поясни той. По думите му към момента се работи с много лица и има установени доста нарушения по Закона за движение по пътищата. „Продължава акцията, тя не е по конкретни лица,“ добави той.

Във връзка със запалената кола на проф. Велислав Минеков, министър Маринов отбеляза, че най-вероятно става въпрос за объркване на автомобилите. „Нямаме информация деянието да е насочено към професора,“ допълни той, потвърждавайки информацията на МВР от по-рано, че е запалена съседна кола, а не тази на скулптора.

Министърът коментира, че службите ни участват в акции на партньорски страни, което е в помощ на цялата икономика на ЕС, по повод контрабандата и борбата с нея, в която България отчита огромни успехи в последните години.

„Контрабандата е една от приоритетните дейности на организираната престъпна дейност, тъй като с нея се генерират големи ресурси“, поясни той. По думите му тези ресурси се отразяват много лошо на държавния бюджет.„Аз бих казал, че нашата дейност не свършва само на територията на страната. Реализират се други партньорски страни в Испания и Гърция, което е в помощ на цялата икономика на ЕС,“ поясни той. Маринов отбеляза, че органите на МВР работят и по отношение на темата за разкриване на незаконна търговия за горива.

„Мога да ви уверя, че ще продължим със същите темпове, за да си запазваме тази територия, която сме си отвоювали от престъпния контингент“, подчерта още Младен Маринов. 

Източник Политика: Пик.бг
RSS новини от България

0
0