Министър Красимир Вълчев: Обмисляме да удължим учебната година за 1- 6 клас с 2 седмици

Обмисляме да удължим учебната година за 1-6 клас с 2 седмици на този етап, съобщи образователният министър Красимир Вълчев. Това ще бъде най-вече с проектни дейности, допълни той.

За целта ще бъдат направени нормативни промени и педагогическите съвети сами ще решат как издърпат материала. При 7-12 клас няма да има удължаване на този етап. „Не искаме да навлизат в юли месец”.

По време на допълнителните две седмици учениците ще се занимават най-вече с проектни дейности. За целта ще бъдат направени нормативни промени и педагогическите съвети сами ще решат как да издърпат материала. Причината е, че има училища, при които дистанционното обучение е ефективно.

„Удължава се учебната година, но не се увеличава учебния план. Тези занимания няма да бъдат задължителни, но ще се даде възможност за родители и ученици да работят с учител”, уточни образователният министър.

„Можем да компенсираме образователните дефицити. През втората година с дистанционно обучение трябва да се компенсира и първата. Трябва да имаме по-голяма маневреност. Надеждата ни е само до Коледа да бъде преустановяването на учебните занятия”, каза Вълчев.

Той посочи, че за голяма част от учениците от начален етап ще бъдат първите три седмици в дистанционно обучение.

Източник: Блиц

The post Министър Красимир Вълчев: Обмисляме да удължим учебната година за 1- 6 клас с 2 седмици appeared first on Начало.

0
0