Министър Каракачанов: Българският офицер днес трябва да знае кой е българският национален идеал: създаването на една силна, стабилна и просперираща държава

0

0

„В годините след Освобождението на България военното училище подготвяше кадри, които от първия ден, в който обличаха юнкерската униформа, знаеха кой е българският национален идеал, а именно освобождението на останалите под турско робство Македония и Тракия и тяхното обединение с България. Българският офицер днес също трябва да знае кой е българският национален идеал: създаването на една силна, стабилна и просперираща българска държава, която да бъде уважаван фактор не само в регионален, а и в общоевропейски мащаб“.

Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в словото си пред курсанти и преподаватели на Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново днес. То бе по повод заключителното за тази година събитие от кампанията „Бъди войник“.

Министър Красимир Каракачанов прие строя на почетния караул и ще поднесе венец пред паметника на Васил Левски. Тържествата продължиха в Дома на културата на университета, където министърът на отбраната ще връчи награди на отличили се по време на обучението курсанти.

Източник Политика: Пик.бг
RSS новини от България

0
0