Местната структура на ГЕРБ Сандански разкри защо е подкрепила Кирил Котев за нов управленски мандат

0

0

Местната структура на ГЕРБ Сандански, която показа силна консолидация за действащия кмет Кирил Котев изброи част от причините за своето решение да го номинира за нов управленски мандат с категоричните 104 гласа „за“, срещу 6 за другия му опонент. В позиция до медиите те посочват: 

„Докато един не успял кандидата за кмет в Сандански паралелно се обяснява по централните медии защо и как е събирал чувствителна информация в миналото си и дава оценка на общинската ни структура, ние решихме да посочим поне 10 причини защо ГЕРБ-Сандански категорично и единодушно застава зад кмета Кирил Котев за нов управленски мандат:
1. Сандански вече ще има нова мултифункционална спортна зала с изградени 15 дка паркова площ към нея. На практика през последните 2 години не само бе изградено едно уникално спортно съоръжение, но и нов парк, който да се превърне в център за спортуване на младите хора. Инвестициите само в този проект надхвърлиха 3,5 млн. лв., голяма част, от които отпуснати от централния бюджет.
2. Докато десетки болници в страната работят на загуба и са близо до фалит, общинската болница в Сандански отчита все по-добри финансови резултати. За 2018 г. е заплатен 30 хил. лв. данък печалба. Същевременно услугите се подобряват – лекари посещават всички села и оказват медицинска помощ на място. Изградени са изнесени спешни центрове и в пъти е облекчена спешната медицинска помощ в областта, което освобождава ресурс при пътни и други инциденти.
3. Сандански става първият град с ТЕЛК комисия извън областните центрове – благодарение на проактивната работа на местната власт, осигурената материална база и много доброто сътрудничество с медицинските органи, хората със заболявания вече не трябва да пътуват до Благоевград за тези административни процедури.
4. Инвестирани са 2,5 млн. лв. в културни дейности през миналата година, а Сандански е утвърден домакин на редица фестивали.
5. Стартира проект за 10 млн. лв. за обновяване на пътната инфраструктура до най-малкия град в България и любима туристическа дестинация на българите – Мелник.
6. Изградена бе нова модерна лекоатлетическа писта, с което Сандански се утвърждава като подготвителен център за състезатели от България и региона.
7. Стартира проект за сепариране и рециклиране на отпадъците за близо 10 млн. лв., който е изключително важен за туристически център като Сандански.
8. Южна и Северна дъга на Сандански бяха изцяло рехабилитирани с напълно подменена подземна инфраструктура.
9. Санирани бяха десетки обществени и жилищни сгради, в това число 4 детски градини, които са напълно обновени, за да задържат младите хора тук.
10. Забранено бе строителството в парк Св. Врач напук на всички корпоративни интереси, а всяка година инфраструктурата в него се подобрява и развива.

Можем да изброим още 100 причини – че се изгражда нов младежки център, че спортните ни отбори в няколко дисциплини печелят все повече отличия, че предстои да стартира проект за модернизиране на футболния стадион, че всеки ден Сандански става по-добро място за живеене. Затова ние даваме категоричната си подкрепа за кмета Кирил Котев за нов управленски мандат. Защото виждаме какво постигна с екипа си за тези 4 години. А опонентите ни, които няма какви резултати да покажат, боравят с лъжи, клевети и компромати. Най-лошото е, че това дори не е породено от тяхна амбиция, а заради политическа поръчка на друга партия, която последователно изпълняват.

Източник Политика: Пик.бг
RSS новини от България

0
0