МВР с извънредно предупреждение за реда в столицата – вижте кога и къде полицията ще бди са ред и сигурност

0

0

Специални мерки за ред и сигурност предприема МВР днес и утре, съобщават официално от пресцентъра на министерството. Те са във връзка с няколко масови събития на територията на столичната дирекция и ще бъдат охранявани от засилени екипи на СДВР. 

Днес от 17 часа в София предстои провеждането на протестен автопоход със сборен пункт пред НИМ Бояна и движение по маршрут: ул. „Околовръстен път“, булевардите „България“, „Евлоги и Христо Георгиеви“, „Цар Освободител“, „Васил Левски“, „Цариградско шосе“.

Малко по-късно, от 18 часа, са заявени протестни действия на ул. „Екзарх Йосиф“ , като по същото време протестно шествие ще започне и на бул. „Витоша“ с маршрут по булевардите „Княгиня Мария Луиза“, „Княз Ал. Батенберг“ до плочника пред сградата на Народно събрание 2 и ще продължат по бул. „Цар Освободител“ до площад „Народно събрание“.

С начален час 19 на площад „Княз Александър Батенберг“ е заявено провеждането на информационно събитие, с продължителност до 21 часа.

Утре (24 октомври) от 9 часа МВР ще охранява и събитието МАРШ ЗА ЗАКОННОСТ, което ПИК подкрепя и е в защита на независимостта на съдебната власт от атаките на олигарси и политици.

Както медията ни съобщи вчера то има одобрение от Столична община и МВР и е единственото законно събитие в рамките на деня пред сградата на Висшия съдебен съвет, където хиляди хора ще се съберат да бранят магистратите от атаките срещу тях.и посегателството срещу независимостта им при избора на следващ главен прокурор. 

Във връзка с провеждането на всички мероприятия е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част и да се наложи поетапно да бъде ограничавано и възстановявано.

Призивът към гражданите и гостите на столицата е да спазват указанията и разпорежданията на полицейските служители, да им съдействат при необходимост, за да се запази спокойна обстановката в града и не бъдат допуснати нарушения на обществения ред, казват от МВР.

Източник Политика: Пик.бг
RSS новини от България

0
0