Криминално проявен нахлу в редакция на информационна агенция и заплаши репортери

Криминално проявеният Михаил Туцов, известен в ъндърграунд средите като Вандала, нахлу днес в редакцията на БЛИЦ. Поводът – споменаване на името му в публикация, отразяваща убийството на мъж от Своге, станало снощи в столицата. Като подробности в материала припомняхме друго подобно престъпление, отново с мъж от Своге. Красимир Гочев – Шмид бе застрелян през 2014 година, а заподозрян бе Михаил Туцов. На 25 май 2018 г. Михаил Туцов – Вандала бе осъден на 20 години затвор за убийството на Шмид от Софийския окръжен съд.
Миналото лято обаче Апелативният съд изненадващо оневини Вандала. Тогава се появиха слухове, че той е сключил споразумение със службите и се е ангажирал да даде показания в съда срещу Йоско Костинбродския за няколко извършени от него мафиотски убийства. Самият Туцов отрече това в разговор с медиите и призна, че може и да е допускал криминални деяния, но не бил извършвал убийства.

След влизането си в редакцията на БЛИЦ Михаил Туцов се държа агресивно и поиска публикацията, в която се споменава неговото име, да бъде свалена или коригирана. В разговор с репортер на БЛИЦ той остави впечатление, че ако това не стане, може да има последствия. Факт е, че след като напусна редакцията, Михаил Туцов позвъни на оставените на сайта ни телефони за контакт и отново настоя публиктацията да бъде премахната. Прилагането на заплахи и натиск към журналистите от страна на представители на подземния свят отдавна не е новоост. Честа практика е те да бъдат пресирани с цел да променят публикации или те направо да бъдат спирани.

The post Криминално проявен нахлу в редакция на информационна агенция и заплаши репортери appeared first on Начало.

0
0