Кой застана на мястото на загиналия милиардер

0

0

След нелепата смърт на един от най-богатите хора в Централна и Източна Европа – Петр Келнер на 27 март 2020 г. с хеликоптер над Аляска, въпросът е кой ще управлява милиардите му (бел. ред. 15.9 млрд. USD) и какво ще стане с инвестиционните планове? Отговорът на първия въпрос е Ладислав Бартоничек, който е един от тримата акционери в PPF. Що се отнася до втория въпрос, то отговорът за него е още много рано.

Келнер притежаваше 98.93% от акциите на огромния фонд, а неговият приемник – Бартоничек, заедно с третия акционер Жан-Паскал Дювиесарт, са собственици на по 0.5%.

Смъртта на създателя на фонда няма да се отрази на начина на работа на РРF Grоuр. Заложените планове ще продължат да се реализират, както в инвестиционната, така и във визионерска посока“ се посочва в официално съобщение на компанията.

Фондът, управляван от Келнер развива дейност в различни сектори – телекомуникации, производство, медии, биотехнологии. В България РРF e coбcтвeниĸ нa oпepaтopa Теlеnоr, ĸaтo yпpaвлявa цялaтa тeлeĸoмyниĸaциoннa гpyпa в Изтoчнa Eвpoпa, ĸaĸтo и нa мeдиитe пoд шaпĸaтa нa bТV.

Бизнес – Източник: Факти.бг

0
0