Китайска компания за дрехи придоби свой британски конкурент

Един от световните лидери в електронната търговия с дрехи, китайската компания Shein, със седалище в Сингапур, придоби популярната марка за дамско облекло Missguided от британския търговец на дребно Frasers Group. Сумата на сделката не се разкрива, съобщава британският вестник Financial Times.

Изданието отбелязва, че Ш Shein ейн е решил да закупи британската марка поради „нарастващата конкуренция от Temu (китайска платформа за електронна търговия)“. Покупката на Missguided бележи първата инвестиция на китайския търговец на дребно в британски модни марки. „Тему, който съществува от малко повече от година, вече успя да развие оборота си на американския пазар до мащаба на Шейн. Шеин направи инвестиция в растеж в решаващ за себе си момент“, казва Робин Джу, анализатор в консултантската група Bernstein.

Базираният в Сингапур търговец на дребно планира да проведе първично публично предлагане в САЩ още през тази година. Сега се очаква IPO-то да бъде отложено с около шест месеца поради „неблагоприятната икономическа ситуация“, отбелязва вестникът.

Източник: fakti.bg

The post Китайска компания за дрехи придоби свой британски конкурент appeared first on Начало.

0
0