ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов удари БСП за Станишев: Не съм гласувал за него, побеждавал съм го, но го подкрепих по европейски. Къде е драмата?!

0

0

„Как да коментирам левицата с техните приказки. Станишев е лидер на ПЕС. Не съм гласувал за Станишев, побеждавал съм го на избори, но сме запазили нормално европейско поведение. Подкрепих Станишев така, както премиерът на Холандия Марк Рюте подкрепи Франс Тимерманс, който го беше победил на изборите. Така и аз подкрепих Станишев.“ Това заяви премиерът Борисов в Полша след пресконференцията за Берлинския процес. 

Аз го поздравих, къде е драмата? И той ми каза едно „благодаря“. Виждате как се отнасяме един към друг тук. Знаем, че има проблеми, но виждате, всички помагат, коментира той. Вчера Сергей Станишев благодари за изразената заявка за подкрепа от страна на премиера Бойко Борисов при евентуалното му издигане за председател на ЕП. БСП обаче се разграничиха от изказването му и изразената благодарност. 

Борисов коментира и високата чест България да съпредседателства заедно със Северна Македония Берлинския процес. 

Миналата година Ангела ни покани в Триест като гости и всички ревнуваха. После Лондон, днес Полша, след една година членство ни дават отново да председателстваме Берлинския процес. Виждате – тук идват и Великобритания и Франция и Германия. Много е имиджово за България. Тези, които ни хулиха за договора със Северна Македония, но той си дава своите резултати, каза Борисов.

Ако историчарските комисии си свършат работата, ще помагаме много на Северна Македония. Ако не бяхме подписали тези договори, щеше ли да го има съпредседателството ни за Берлинския процес, попита реторично Борисов. 

Нека работят, лятото е за работа, не за почивка, отсече премиерът за работата на комисията по историческите въпроси. Той подчерта, че комисията трябва да си свърши работата и да приложи историята, такава, каквато е.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0