Зимен курорт работил въпреки забраната на властите

0

0

Инспектори от словенското здравно министерство са запечатали в събота всички лифтове в ски курорта Кървавец, който продължил да работи въпреки забраната на властите ски курортите да приемат гости до 1 януари 2021 г., съобщи БНР.

Словенската агенция СТА съобщи, че представители на министерството са осигурили евакуация на скиорите от пистите до подножието на планината и са пломбирали всички кабини на лифтовете. На администрацията на курорта е наложена глоба от 4 000 евро. По-рано управлението на курорта обяви, че има намерение да продължи работата си независимо от забраната на властите. Това предизвика критика от страна на премиера Янез Янша.

Решението на правителството за временна забрана за работа на ски центровете влезе в сила на 24 декември. От 1 януари курортите ще могат да приемат гости само при представяне на отрицателен тест за коронавирус, направен не по-рано от 24 часа преди пристигането на пистата.

От началото на пандемията Словения е регистрирала 114 025 заразени и 2532 смъртни случая /по данни към 26 декември/. В момента в цялата страна е обявен режим на епидемия, забранени са всякакви обществени мероприятия, прекратена е работата на обществените заведения, с изключение на жизеноноважните. Пътуването между общините и в чужбина е разрешено само по основателни причини, а от 21.00 до 6.00 часа действа полицейски час. Единствено изключение се допуска само за празничните дати на Коледа и Нова година, когато всички словенци могат да посещават приятели и роднини, живеещи на територията на страната.

Бизнес – Източник: Факти.бг

0
0