За чия сметка всеки ден пътува кметският екип от София до Благоевград ?

2

0

66 % от служителите в управленския екип на Камбитов пътуват всеки ден по 200 км, за да дойдат на работа в Благоевград и да се приберат у дома. Логичен тук е въпросът кой плаща бензина им?! Едва ли зам. кметовете Христина Шопова и Зорница Кралева , а и кметът Атанас Камбитов харчат от джоба си по около 1000 лв. на месец, за да идват на работа, а ако е така е любопитно как се издържат тогава със заплатите си, които са публични и как поддържат видимо висок стандарт на живот…освен ако не заработват допълнително отнякъде .

Отскоро зам. кметът Христина Шопова се вози в нова кола,  „Опел“, за паркиране на която не плаща синя зона, както нормалните граждани. Със същия бонус се облагодетелстват и останалите членове на екипа Камбитов, начело с него. Най- често той кара служебен джип на Общинска банка, който му е даден за ползване заради доброто сътрудничество, но е засичан и с нов модел на „Ауди А8“.

Служебен безплатен паркинг ползват и зам. кметът по европейските проекти Зорница Кралева и гл. арх. Емил Стоянов, макар колите им да не са служебни на общината.
Последното софийско попълнение и включването отново на столичанин в управленското тяло на община Благоевград преля капката на търпението на благоевградчани. Данъкоплатците искат да знаят арх. Стоянов сам ли си плаща горивото, за да включи в професионалната си биография поста главен архитект на областния център на Пиринско и източват ли се всеки месец солидни средства от бюджета на общината за пътните разходи на 66 % от управленското тяло на Благоевград.

Ако пък всички „гастролиращи“ пътуват със служебни общински коли, смислен е въпросът защо сме принудени да плащаме тези напълно неоправдани разходи, тъй като много по- изгодно за бюджета на общината е да им се предоставят общински жилища. Дали управляващите сами покриват разноските си за гориво за автомобилите си или се редят на бензиновите колонките на софийската фирма с карта за безналично плащане да зареждат за сметка на общината?! Договор от 16 януари 2017г , сключен след обществена поръчка със столичното дружество дава право за 3 г. служебните автомобили на община Благоевград да зареждат от него за нуждите на общинска администрация, социалните заведения и други дейности, свързани с култура и дейности по оперативните програми. Договореното количество за целия период е 45 000 лв. бензин А95Н и 300 000 л дизел като общата стойност е 640 563лв.

Основните въпрос на благоевградчани , който чака ясен отговор остава кой плаща ежедневното пътуване вече години наред на болшинството от екипа Камбитов и колко пари са източени от общинската хазна за личното удобство на една шепа хора. Само за сравнение премиерът на Холандия не се срамува да пътува с градския транспорт, за да отиде на работа, но явно скромността не е черта, с която да се похвалят днешните български управници.

пише regiona.bg

0
0