Захлаждането продължава

Започналото захлаждане продължава и в петък с още една вълна валежи. Около обяд ще задуха по-студен вятър и с него температурите ще паднат още. До вечерта ще превали от запад на изток – в западната половина на страната по местата с по-голяма надморска височина ще вали мокър сняг, на изток – само дъжд.

През нощта валежите навсякъде ще спрат. Вятърът ще се усили около обяд и ще остане така до вечерта. Температурите в най-топлата част на денонощието са отразени на картата по-долу – между 8 и 13 градуса, по-студено в Западна България.

В планините ще продължи да вали сняг в западните планински масиви. Вятърът остава със силни пориви до над 50 километра в час по високите места. Температури ще са от минус 5 до плюс 3 градуса. От курортите най-топло ще е в Банско и Добринище, около 6 градуса в ранния следобед.

През почивните дни облачността ще се разкъса от запад на изток, но ще остане променлива. В събота и неделя ще е студено в ранните часове, но в неделя следобед температурите ще започнат да се повишават отново с тенденция в началото на другата седмица да достигнат стойности около 20 градуса. На картата са показани температурите в понеделник около обяд.Сн.А.Киряков

The post Захлаждането продължава appeared first on Начало.

0
0