Зам.-министър Павлов участва в международната конференция „Революцията е приобщаването: 25 години Спешъл Олимпикс България“

0

0

Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов присъства на церемонията по откриване на международната конференция „Революцията е приобщаването: 25 години Спешъл Олимпикс България“.  Целта на форума е да инициира дискусия за ролята на спорта като инструмент на социалната интеграция и да бъдат представени добрите практики. Организатори на събитието са Спешъл Олимпикс България и Фондация „ПроСпорт“, а посланици на добра воля са спортистите Мирела Демирева, Ая Митева и Ангел Няголов.

        „Спортът е най-добрият начин за интеграция на хората в неравностойно положение в обществото. За да постигне успех тази задача, не трябва да се обръща внимание само на високото спортно майсторство, но и на масовия спорт“, каза Павлов в своето приветствие към участниците в конференцията.

        Той изрази благодарност към Спешъл Олимпикс България за грижите, които полагат за хората с интелектуални затруднения, за условията за тренировки, които им осигуряват и за това, че промотират спорта като основен начин за интеграция.

        На събитието бяха раздадени годишните награди на „ПроСпорт“ за значим принос за разширяването на достъпа до спорт, за развитието на доброволчеството в спорта и на социалната мисия на спорта в България. Зам.-министърът връчи наградата на победителя в категория „Университет“ на представителите на Националната спортна академия „Васил Левски“ за университетския проект по адаптиран баскетбол.

        Бяха връчени и почетни знаци за съпричастие към мисията на Спешъл Олимпикс България, сред носителите на които е министър Красен Кралев и Министерството на младежта и спорта.

        На церемонията присъстваха заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Мариана Николова, Н. Пр. д-р Джейн Муита – представител на УНИЦЕФ за България, заместник-кметът на Столична община Тодор Чобанов, председателят на Държавна агенция за закрила на детето Елеонора Лилова и други представители на държавни институции и неправителствени организации.

 

Източник Политика: Пик.бг
RSS новини от България

0
0