Заловиха убиеца на Гошко от Монтана да бракониерства в Огоста

0

0

Заловен е убиецът на Гошко от Монтана да бракониерства в Огоста.
Сигнал за електроулов в река Огоста са получили вчера около 16 часа служителите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Монтана, съобщава „Булнюз“.
„Очевидец ни сигнализира, че наблюдава лица да извършват електроулов в река Огоста в район на град Монтана. Незабавно тръгнахме към мястото, където видяхме три лица, които да напускат мястото на нарушението с червен товарен автомобил марка „Ивеко“ с монтанска регистрация“, разказа Валери Спасов от ИАРА-Монтана.
Последвала гонка из района на свинарниците, но мъжете бягали в посока град Враца. Там са последвани от ИАРА и спрени съвместно със служители на РУ-Враца.
В автомобила са намерени уред за електроулов, акумулатор и гумен гащеризон.
„На шофьора Георги Рапонски на 39 години от град Монтана са съставени два акта за превоз на уред за електроулов и възпрепятстване на проверка на контролните органи на ИАРА. За тези нарушения санкцията е в размер от 3 000 до 5 000лв. според Закона за рибарство и аквакултури“, допълни Спасов.
Припомняме, че Георги Рапонски беше задържан за притежание на наркотици и го разследват за убийството на 17-годишно момче, което било с дядо си в гората на изхода на Монтана, посока Враца.
От ИАРА напомнят, че при нередности трябва да се сигнализира тел.112 или директно на ИАРА.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0