ЕТО ГИ: Полицаите Пешо и Светльо въртели бизнес с дрога, били на 2-3 години служба (СНИМКИ)

0

0

26-годишният Светослав Иванов и по-младият с 3 години Петър Начев са двамата полицаи от столичното Четвърто управление, които са задържани за пласиране на дрога.

Разследването срещу тях от дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР е започнало преди три месеца по сигнал на граждани от квартал „Лагера“. Използвани са специални разузнавателни средства, с помощта на които са разкрити връзките на полицаите с местни наркопласьори, съобщава „Трафик нюз“.

Начев беше изведен с белезници и качулка на главата от дома си в блок 23 в „Лагера“ днес по обяд. Според неофициална информация по-късно той е освободен, но е задържан друг негов колега.

Светослав е родом от Ботевград и е завършил колежа по охрана и сигурност „Св.Георги Победоносец“ в София. Във Фейсбук профила му има доста странни коментари от рода на: „Това не е краят. Това дори не е началото на края. Но може би е края на началото“.

За ареста на двамата служители на реда потвърди и вътрешният министър Младен Маринов, който уточни, че сигналът за тяхната престъпна дейност е подаден от СДВР.

„В момента вървят още процесуално-следствени действия, така че всяка друга информация ще попречи на разследването“, подчерта Маринов и увери, че веднага след приключване на следствените действия МВР и прокуратурата ще излязат с официална информация по случая.

„Както съм казвал и преди – имаме абсолютна непримиримост към такива случаи. За съжаление това са млади служители, на 2-3 години служба. Ние го наблюдаваме като тенденция, че тези, които постъпват, до 5-тата им година на служба има рисков период, в който има възможност те да се подадат на външен натиск и да тръгнат по лош път“, увери още Маринов.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0