Д-р Кунчев: Ако карантинираме всички управници, ще трябва да затворим държавата

0

0

„Трябва да има ясен регламент. Очевидно е, че не можем да затворим държавата, а ако карантинираме всички управници, на практика ще се случи точно това. Затова в заповедта ще бъде описано при какви длъжности е възможно след два отрицателни теста, направени през два дни, карантината да бъде сваляна.“

Това коментира пред медии главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Повод е скандалът със свалената карантина на президента Румен Радев и на премиера Бойко Борисов, след като и двамата бяха посочени като контактни лица на заразени, а впоследствие Борисов също даде положителен тест. Прекратяването на самоизолацията им беше потвърдено от столичната РЗИ, като според директора й Данчо Пенчев има изключения за хора на такива позиции. Здравното министерство обаче го опроверга, че правилата важат за всички, а Пенчев подаде оставка в понеделник.

Според Кунчев заповедта трябва да бъде прецизирана, като в нея бъдат описани длъжности изключения, при които ще бъде възможно изолацията да бъде отменена. „Сега аз съм в карантина, представете си, че затворим цялото здравно министерство, защото министърът е общувал с премиера или неговите заместници са общували с него. Кой ще движи нещата“, пита инспекторът.

Източник Политика: Пик.бг
RSS новини от България

0
0